Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Advent u Karlovcu: bajkovita kupola s programima za djecu, koncerti popularnih izvođača i odlična gastro ponuda – Advent Karlovac

Advent u Karlovcu: bajkovita kupola s programima za djecu, koncerti popularnih izvođača i odlična gastro ponuda

event 02.12.2023.

 Adventska razglednica iz Karlovca Karlovac, 2. prosinca 2023. – Omiljena imena domaće glazbene scene, zabavno edukativne radionice za najmlađe u prigodno uređenoj grijanoj kupoli, kulturna i sportska događanja i tradicionalna adventska gastronomska ponuda za nezaboravne predblagdanske susrete u Karlovcu. Advent u Karlovcu od 2. prosinca do 1. siječnja u grad na četiri rijeke donosi atraktivan […]

 Adventska razglednica iz Karlovca

Karlovac, 2. prosinca 2023. – Omiljena imena domaće glazbene scene, zabavno edukativne radionice za najmlađe u prigodno uređenoj grijanoj kupoli, kulturna i sportska događanja i tradicionalna adventska gastronomska ponuda za nezaboravne predblagdanske susrete u Karlovcu.

Advent u Karlovcu od 2. prosinca do 1. siječnja u grad na četiri rijeke donosi atraktivan i sadržajno bogat program diljem grada s više od 80 događanja, besplatnih za sve posjetitelje.  Poseban naglasak stavlja se na tradiciju došašća pa će se tako svake subote u 18 sati ispred Gradskog kazališta Zorin dom  održati paljenje svijeća na velikom adventskom vijencu. Daniela Peris, ispred Upravnog odjel za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU u gradu Karlovcu, na jučer održanoj konferenciji za medije, predstavila je program koji u cijelosti možete pogledati na mrežnoj stranici adventukarlovcu.hr.

Blagdanski ugođaj za najmlađe

Ovogodišnja novost  adventa u Karlovcu je blagdanskim ruhom ukrašena, velika grijana kupola koja će biti omiljeno mjesto okupljanja najmlađih. Bit će otvorena za druženja, radionice, predstave i stvaranje najljepših blagdanskih uspomena, a točan raspored programa možete pronaći na službenoj stranici adventukarlovcu.hr.

Obrtnički sajam i 4. Adventska utrka

U petak 15.12. započinje tradicionalni Božićni obrtnički sajam na kojem će posjetitelji moći odabrati ručno rađene autohtone božićne poklone, rukotvorine i  suvenire. Na kućici udruge Jak kao Jakov također će se prodavati suveniri, a sav prihod od prodaje ići će za djecu, štićenike udruge. „Ove godine okupljamo se i oko novouređenog Kina Edison, a posebno se radujem nadolazećem uređenju Zvijezde i Radićeve ulice koje će u svom novom ruhu omogućiti da Advent u Karlovcu izraste u manifestaciju koja će biti još veći prozor u svijet za Karlovac. Advent promiče druženje i zajedništvo, stoga pozivam sve da se pridruže predblagdanskim susretima prepunim kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja uz uživanje u ukusnoj hrani. Pozivam Karlovčanke, Karlovčane i naše goste da posjete Božićni obrtnički sajam i ovdje kupe prigodne poklone za svoje najmilije i time podrže obrtnike.“- izjavio je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.Posjetitelji će na karlovačkoj promenadi uživati u raznovrsnim slatkim i slanim street-food jelimakao itradicionalnim, domaćim specijalitetima te ukusnim napitcima.

U subotu 16.12. održat će se 4. po redu Adventska utrka Karlovac čiji je start kod Glazbenog paviljona u 15:30 sati. Na istom mjestu bit će i proglašenje pobjednika te podjela nagrada, odmah po završetku utrke. Prijave su moguće putem linka na stranici utrka.com. Za one koji više vole klizanje, besplatno je klizalište kod Sokolskog doma od 15.12. do 31.12. pa ljubitelji ove zimske razonode mogu pokazati svoje vještine.

Vesna Pisarović 15.12. na Glazbenom paviljonu

Niz dobre glazbe Adventa u Karlovcu započinje 15.12. koncertom Vesne Pisarović, a nastavit će se 16.12. uz Ivanu Kindl koja će okupljene uveseljavati uz prateći bend Funky Town. Treća adventska nedjelja rezervirana je za koncert starih napjeva u izvedbi Singrlica. U tjednu prije Božića u samom centru Karlovca svakodnevno će se izmjenjivati nastupi lokalnih glazbenih izvođača i brojnih drugih prigodnih programa. U subotu 23.12. publiku će glazbom zabavljati Ivana Kovač, dok će na Badnjak nastupiti S’Wingover bend. Na Božić će biti posebno veselo uz Tamburaški sastav Merak, dok će popularni Soulfingersi rasplesati Karlovčane i goste ovog grada susreta na Štefanje.

Doček Nove godine uz Učiteljice

Ako još uvijek niste sigurni kamo za doček Nove godine, Karlovac obećava nezaboravan provod i novogodišnju noć punu dobre glazbe. Staru godinu pjesmom će ispratit Begini, dok će okupljene u 2024. uvesti popularne Učiteljice uz mnogobrojne obrade omiljenih skladbi zabavne glazbe kao i vlastite glazbene brojeve.Svi spomenuti koncerti održat će se na Glazbenom paviljonu, a točno vrijeme održavanja provjerite na službenim stranicama adventukarlovcu.hr.

“Naši sugrađani i ove će godine imati priliku odabrati najljepši karlovački adventski izlog u već tradicionalnom izboru u organizaciji TZ grada Karlovca kroz koji želimo javno zahvaliti svima onima koji svojim trudom unose blagdansku atmosferu u sve dijelove našeg grada.” – izjavila je direktorica TZ Karlovac, Marina Burić.

Grad Karlovac je organizator manifestacije Advent u Karlovcu, dok su izvršni organizatori Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o.. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Organizator

Sponzori