Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Koncertom Urbana&4 završio najveći pivski festival u Hrvatskoj – Advent Karlovac
2019.

Koncertom Urbana&4 završio najveći pivski festival u Hrvatskoj

event 07.05.2021.

Karlovački Dani piva i ove godine privukli su brojne ljubitelje dobre zabave, glazbe i piva u Karlovac. U petak, nakon službenog otvorenja uz glazbeni vatromet i Prljavo kazalište na oduševljenje brojnih građana i gostiju potekla je peta rijeka koja tradicionalno teče Karlovcem već 33. godinu za redom.

Nakon pet dana bogate gastronomske ponude, više od trideset koncerata, desetak različitih pivskih okusa, preko 100 sati glazbenog programa, festivalskog kampa te brojnih Karlovčana i njihovih posjetitelja koji su za jedan od posljednjih ovogodišnjih ljetnih provoda odabrali Dane piva, možemo zaključiti kako je ova manifestacija još jednom potvrdila status najvećeg festivala piva u Hrvatskoj.

Dani piva Karlovac svojom su tradicijom dokazali kako posjetiteljima nude jedinstven doživljaj grada i njegove kulturno – povijesne baštine te prirodnih ljepota. Neizmjerno mi je drago jer je bogati petodnevni program u Karlovac privukao brojne goste koji su uživali u gastronomiji, pivu, radionicama i koncertima“, rekao je gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić.

Podsjetimo, festival je ove godine na jednom mjestu okupio brojna renomirana imena glazbene scene, a neki od izvođača koji su nastupali su Neno Belan & Fiumens, Psihomodo Pop, Vojko V, Jura Stublić, Kojoti, Tram 11, pipschips&videoclips, Elemental, Porto Morto, Jonathan, Svemirko, kawasaki 3P, Mašinko, High5 te mnogi drugi, dok je festival zatvoren koncertom miljenika publike Urbana&4.

Glazbeni program se paralelno odvijao na nekoliko lokacija – glavnoj pozornici na šetalištu dr. Franje Tuđmana, košarkaškom igralištu Šanac te kinu Edisonu, gdje su gosti uživali u elektronskoj glazbi. Na ŠRC-u Korana održao se tradicionalni Obrtnički sajam s brojnim edukativnim sadržajima i radionicama. Po prvi puta organiziran je festivalski kamp koji je bio popunjen do zadnjeg mjesta, a kamperi su osim u bogatom programu uživali i u kupanju na Korani koje je upotpunilo doživljaj Karlovca.

Za ovu prigodu bilo je napravljeno posebno Festivalsko pivo – nefiltrirano pivo, vrlo pitko i punog okusa, a točilo se u posebne čaše od recikliranog materijala čime se poslala poruka koliko je kompaniji HEINEKEN Hrvatska važna zaštita okoliša. PPK karlovačka mesna industrija je za ovogodišnje Dane piva u Karlovcu pripremila limitirano izdanje Festivalske kobasice po tradicionalnoj domaćoj recepturi.

Raznovrsnim programom – pub kvizovima, košarkaškim turnirom, kulinarskim showom, uličnim umjetnicima, gastronomskom ponudom te festivalskim kampom 33. Dani piva oduševili su građane Karlovca i njihove goste te im ostavili brojne uspomene za još jedan nezaboravan kraj ljeta.

Organizator

Sponzori