Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Informacije za posjetitelje – Advent Karlovac
2021.

Informacije za posjetitelje

event 23.08.2021.

MAPA DANA PIVA 2021.

Radno vrijeme manifestacije

Obavezno radno vrijeme manifestacije svaki dan od 18h do 24h.

Obavezno radno vrijeme Luna parka svaki dan od 18h do 23h.


Besplatni parking na ŠRC Korana

S ciljem smanjenja prometnih zastoja i buke u centru grada za vrijeme trajanja festivala, pripremili smo i posebnu regulaciju prometa. Svi posjetitelji koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom mogu besplatno parkirati na ŠRC Korana.

Besplatni Autobus ŠRC Korana – Korzo – ŠRC Korana

Za vrijeme trajanja festivala, svaki dan od 18 h do ponoći, prometovat će posebna besplatna festivalska autobusna linija koja će posjetitelje prevoziti s lokacije ŠRC Korana do Dana piva i natrag prema sljedećem voznom redu:


Vlak Zagreb – Karlovac – Zagreb

Karlovačko, glavni sponzor Dana piva, osigurao je poseban vlak koji će i ove godine posjetitelje festivala voziti iz Zagreba prema Karlovcu. Vlak će voziti na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb  u petak, 27. 8., subotu, 28. 8., i nedjelju 29. 8. 2021. Cijena povratne karte bit će simboličnih 10 kuna, a karte za vlak mogu se kupiti na blagajnama HŽ Putničkoga prijevoza.

Polazak: Glavni kolodvora Zagreb – 18:50h

Dolazak u Remetinec – 18:59h

Dolazak u Hrv Leskovac – 19:04h

Dolazak u Jastrebarsko – 19:20h

Dolazak u Karlovac Centar – 19:45h
Povratak: Karlovac Centar – 0:01h

Dolazak u Jastrebarsko – 0:34h

Dolazak u Hrv Leskovac – 0:50h

Dolazak u Remetinec – 0:55h

Dolazak na Glavni kolodvor Zagreb – 1:03h

COVID pravila za ulazak u ograđeni prostor festivala

Ako želite biti bliže glavnoj pozornici i pratiti izvedbe poznatih izvođača iz neposredne blizine, tj. unutar ograđenog prostora festivala, na ulazu je potrebno pokazati valjanu EU digitalnu COVID potvrdu ili se testirati brzim antigenskim testom.

Testiranje će biti moguće od 12 do 17 sati na lokaciji bivše Vojarne Luščić te od 17 do 21 sat na samoj lokaciji Dana piva. Cijena testiranja iznosi 100 kn po osobi, a rezultate ćete dobiti u roku 10-20 minuta. Nalaz testiranja vrijedi 48 sati od trenutka izdavanja potvrde.


Upute za ugostiteljske objekte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kojima je dozvoljena priprema, dostava i usluživanje u zatvorenim prostorima te na otvorenim terasama i drugim otvorenim prostorima za usluživanje hrane, pića, napitaka i slastica koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo 12. srpnja 2021. godine.

• Na otvorenom je dopušteno usluživanje isključivo gostima koji sjede za stolovima, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

• Ako se radi o isporuci (preuzimanju) hrane, pića, napitaka i slastica za van, naručitelj preuzima kupljeno na prozoru ili neposredno ispred objekta.

• Prilikom čekanja u redu za isporuku, posjetitelji moraju nositi maske za lice ako se ne može među gostima održavati fizički razmak od 1,5 metra.

• Najvažnija mjera na terasama je osiguranje adekvatnog razmaka među gostima koji nisu iz istog kućanstva.

• Stolovi i stolci moraju biti razmješteni na način da je razmak između stolova minimalno 2 metra.

• Ovisno o veličini otvorenog prostora terase, izračunava se najveći broj korisnika koji mogu istovremeno biti na terasi.

• Vlasnici objekata su odgovorni za kontrolirano punjenje otvorenih prostora terasa.

• Nužno je osigurati da se ne stvaraju gužve.

• Na ulasku u terasu treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo s istaknutom obaviješću o tome da je obavezno dezinficirati ruke pri dolasku.

• Zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju pripremi jela, pića i napitaka obavezni su koristiti masku za lice ili medicinsku masku.

• Djeca mlađa od dvanaest godina koja na manifestaciju dolaze u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obaveze  posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

• Sva događanja na manifestaciji mogu trajati najdulje do 24 sata.


Upute za Luna park

• Na ulazu u prostor te unutra na dostupnim mjestima posjetiteljima i osoblju trebaju biti osigurani dozatori s dezinfekcijskim sredstvom za ruke.

• Kod prodaje ulaznica na blagajnama preporučuje se zaštitna pregrada te osigurana mogućnost beskontaktnog plaćanja. Osoblje koje je u interakciji s posjetiteljima preporučuje se nošenje maski i rukavica.

• Posjetitelji moraju nositi maske za lice ako ne mogu održavati razmak od 1,5 metra.

• Prilikom korištenja naprava sa sjedećim mjestima preporučuje se fizička udaljenost između posjetitelja od 1 sjedećeg mjesta. Ograničenje se ne odnosi na posjetitelje koji žive u istom kućanstvu.

• Često dodirivane površine na napravama neophodno je dezinficirati prije početka i na kraju korištenja.


Kompletan program 34. Dana piva u Karlovcu možete pronaći na https://danipiva.net/program/

Organizator

Sponzori