Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Od 27. do 31. kolovoza Karlovac ponovno postaje nezaobilazno mjesto susreta – Advent Karlovac
2021.

Od 27. do 31. kolovoza Karlovac ponovno postaje nezaobilazno mjesto susreta

event 20.08.2021.

Osim u ponudi najdugovječnije pivske manifestacije u Hrvatskoj, posjetitelji Karlovca imaju priliku uživati i u brojnim znamenitostima.

Najljepši gradski perivoj kao pozornica svih događanja, 12 vodećih domaćih glazbenih imena, najbolje pivo, sati i sati dobre zabave i raznolikog programa. Ukratko, Dani piva Karlovac i ove godine pripremaju petodnevni glazbeno-scenski spektakl, a Karlovčane i njihove posjetitelje na Šetalištu dr. Franje Tuđmana već od prvog dana očekuje nezaboravan provod.

Karlovac tradicionalno u zadnjim danima kolovoza postaje dinamična pozornica na kojoj glavnu ulogu imaju ljubitelji piva, najbolji domaći glazbenici, ali i nezaboravna turistička i gastro ponuda. To potvrđuje i ovogodišnji program.

„Iz godine u godinu trudimo se svojim sugrađanima i gostima ponuditi nešto novo. Dani piva više nisu samo još jedan festival; oni su najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja te jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalska dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske“, istaknuo je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić. „Iako nam se, početkom ove godine činilo kako će Dani piva pričekati bolja vremena, odgovornim ponašanjem, ali i predanim zajedničkim radom, uspjeli smo u rekordno kratkom roku postaviti scenu za još jedno izdanje manifestacije za pamćenje i zato sam zahvalan svim ovim ljudima koji danas sjede ovdje sa mnom, ali i svim vama što dalje širite pozitivne riječi o jednoj od najvećih nacionalnih manifestacija“, dodao je. 

Uz Massima, prvi će dan na pozornicu izaći i svojevrsna institucija rock glazbe – Zabranjeno pušenje. Ovaj energični bend više od 40 godina pomiče granice glazbe u regiji i nedvojbeno je da će zajedno s ostalim imenima pripremiti pravi spektakl. Za to će se pobrinuti i Silente, bend koji hitovima osvaja domaće i regionalne glazbene visine, a dio bogatog programa bit će i prekaljeni rockeri benda Goran Bare & Majke. Jamac dobre zabave je i maskirani electro pop duo Nipplepeople.

Na pozornicu će stati i Vojko V kojem će se pridružiti i trap senzacija Z++ koji je pokrenuo potpuno novi glazbeni val na domaćoj glazbenoj sceni. Uz Natali Dizdar, posjetitelji 34. Dana piva Karlovac dugo će pamtiti i nastup grupe Detour. Kako bi Dani piva bili pravi glazbeni i zabavni spektakl pobrinut će se i legenda domaće glazbene scene Željko Bebek te jedan od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih bendova TBF. Energičnoj atmosferi pridonijet će i trio Tight Grips čije nastupe karakterizira žestok, ali na momente ambijentalan i eksperimentalan zvuk.

Uz nezaobilazne nastupe nekih od najvećih domaćih glazbenih izvođača i najbolje ljetno osvježenje, pivo, Karlovčane i njihove posjetitelje očekuju raznolika gastronomska ponuda.

„Dani piva kao najprepoznatljivija karlovačka manifestacija imaju snagu privući novu turističku potražnju te smo uvjereni da će posjetitelji motivirani dolaskom na manifestaciju otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti našeg grada kao i cjelokupnu turističku ponudu. Sam pivski brend Karlovca dodatno jačamo suradnjom s našim ugostiteljima kroz posebnu pivsku gastronomiju, slana i slatka jela pripremljena s pivom koju posjetitelji radu kušaju”, izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca i dodala kako se nada da će cjelokupan sadržaj koji se nudi u destinaciji za vrijeme održavanja manifestacije biti atraktivan kako za lokalno stanovništvo tako i za sve posjetitelje.

Uloga voditeljice otvorenja festivala pripala je jedinstvenoj Idi Prester, glazbenici, voditeljici i društvenoj komentatorici koja spontanim nastupom i beskrajno pozitivnom energijom s lakoćom osvaja publiku gdje god se pojavi.

Glavni sponzor Dana piva, Karlovačko, neraskidivo je vezan uz najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj, a zadovoljstvo sudjelovanjem istaknula je i Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska.Dani piva poseban su događaj koji pokazuje snažnu vezu između Karlovačkog piva i grada Karlovca. Iako sam osobno po prvi put dio ove velike priče, uzbuđenje vezano uz Dane piva koje vlada kod nas posljednje vrijeme potvrđuje značaj ovog festivala za sve sudionike. Iz godine u godinu pomičemo granice kako bismo gostima omogućili jedinstveno iskustvo iza kojeg su sati i sati marljivih priprema.“

S ciljem smanjenja prometnih zastoja i buke u centru grada za vrijeme trajanja Dana piva, organizatori pripremaju i posebnu regulaciju prometa. „Svim posjetiteljima koji na Dane piva dolaze osobnim automobilom besplatan parking bit će im osiguran na ŠRC Korana“, naglasila je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam. „Za vrijeme trajanja festivala, svaki dan u periodu od 18 h do ponoći, prometovat će posebna besplatna festivalska autobusna linija koja će goste pristigle osobnim automobilima prevoziti s lokacije ŠRC Korana do centra grada i natrag. Na taj način, osim smanjenja onečišćenja i buke u središtu grada, želimo izbjeći prometne gužve te potencijalne opasne prometne situacije“, dodala je.

U okviru promocije odgovorne konzumacije za sve posjetitelje koji na Dane piva dolaze iz Zagreba Karlovačko će organizirati festivalski vlak na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb. „Kako bi odrasli posjetitelji Dana piva mogli bezbrižno uživati u konzumaciji piva, organizirali smo liniju vlaka koja će u periodu od petka do nedjelje prometovati na relaciji Glavni kolodvor Zagreb – Karlovac centar. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna, a polazak iz Zagreba predviđen je za 18:50 sati, dok je planirani povratak u ponoć, nakon završetka programa. I u okviru 34. Dana piva nastavljamo s kampanjom podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne bi smjeli konzumirati alkohol. Već poznate „Ja sam 18+“ narukvice dijelit će se na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića“,istaknula je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove u kompaniji HEINEKEN Hrvatska.

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 na okupljanjima, za sve posjetitelje koji u Danima piva žele uživati u prvim redovima, organizatori su pripremili posebnu lokaciju za provođenje brzih antigenskih testova. „Prema porukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, prostor ispred same pozornice bit će ograđen, a u isti moći će ući posjetitelji samo s valjanim EU COVID digitalnim potvrdama“, spomenula je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam i dodala: „Za posjetitelje koji ne posjeduju EU digitalne COVID potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje na samoj lokaciji, a trošak testiranja u iznosu od 100 kn snose sami posjetitelji.“

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. Karlovačko je generalni sponzor Dana piva, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći i na Facebook i Instagram profilima manifestacije.

Organizator

Sponzori