Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility TBF – Advent Karlovac

TBF

event 29.07.2021.

TBF na Danima piva 2021.

Ono što je krenulo kao kvartovska i gradska interna fora i zanimacija pokrenulo je potpuno novi val i s njim pokupio

TBF je jedna od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih priča na Balkanu. Počeli su kao hip hop sastav 1991. te mijenjali svoju glazbu i razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom Ping Pong. Nakon toga njihov dolazi do njihovog uspona, formiranja posebnog glazbenog izričaja i velike popularnosti na ovim prostorima. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila najveća priznanja diskografije i kritike. 
 
Sljedeća tri albuma izdali su za diskografsku kuću Menart, a baš treći album pod imenom “Maxon Universal” iz 2004. godine potvrdio je njihov status jednog od najuspješnijih i priznatijih bendova. Nakon “Uskladimo toplomjere”, spomenutog Maxona i “Galerije Tutnplok”, TBF izdaju live album “Perpetum fritule”, baš iz zagrebačke Močvare koji je u tekućoj godini objavljen i na dvostrukom vinylu.

Album “Pistaccio Metallic” iz 2011. godine isporučio je četiri velika hita, “Mater”, “Uvik kontra”, “Veseljko” i “Grad spava”. Bend potvrđuje svoju kvalitetu sjajnim live izvedbama na dvoranskoj turneji, a od tada ne staju sa koncertima te nisu radili neke značajnije pauze. 2015. su publici predstavili još jedan sjajan album “Danas sutra” i nastavili oduševljavati brojne fanove širom regije.

Organizator

Sponzori