Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Uzavrela vikend atmosfera na ovogodišnjim Danima piva – Advent Karlovac
2021.

Uzavrela vikend atmosfera na ovogodišnjim Danima piva

event 29.08.2021.

Najveći hrvatski pivski festival traje do utorka, 31. kolovoza, a veliko finale publiku očekuje uz Detour i Željka Bebeka. Ulaz na Dane piva je besplatan.

Prve dane najveće hrvatske pivske manifestacije obilježili su odlični nastupi nekih od najpopularnijih hrvatskih glazbenika, svjetlosni i plesni virtuozi, ali i bogat neglazbeni program. Upotpunivši glazbeno-scenski dio programa dodatnim aktivnostima te bogatom turističkom i gastro ponudom, organizatori 34. Dana piva osigurali su zabavu za sve posjetitelje.

Nakon izvanrednih nastupa Massima i Zabranjenog pušenja na prvom danu festivala, subotnju vruću koncertnu atmosferu u Karlovcu dodatno su razbuktali trap senzacija Z++, neumorni Vojko V i elektro pop duo Nipplepeople koji je na pozornicu donio prepoznatljivi plesni zvuk. Koncertni dio programa za vikend zatvaraju karlovački trio žestokog zvuka Tight Grips te jedinstveni Silente i Goran Bare & Majke.

Da je Karlovac uzbudljiva pozornica dobre zabave dokazuje i ponuda dodatnih aktivnosti kao što su dvodnevna pivska akademija koju organizira Karlovačko, a u okviru koje posjetitelji pod budnim okom iskusnih majstora pivara pripremaju vlastito pivo, turistička tura Karlovcem, vodene aktivnosti na Foginovom kupalištu, plovidba neretvanskih lađa i plovidba Žitnom lađom te open air pub kviz.

Osim što će uživati u različitom programskom sadržaju festivala, dolaskom na Dane piva brojni posjetitelji imaju mogućnost otkriti i ostale prirodne i kulturne posebnosti Karlovca. Posebno se ističu Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Muzej domovinskog rata, Stari grad Dubovac, renesansna fortifikacija Zvijezda, Foginovo kupalište, ali i brojne druge povijesno-kulturne znamenitosti.

Posjetitelji iz Zagreba na Dane piva mogu još u nedjelju doći posebnom festivalskom željezničkom linijom Zagreb-Karlovac centar- Zagreb koju je osiguralo Karlovačko, a cijena karte iznosi simboličnih 10 kuna. Vlak polazi u 18:50h iz Zagreba, dok je predviđeno vrijeme povratka iz Karlovca u ponoć, nakon završetka programa. Posjetitelji koji na Dane piva odluče doći osobnim automobilom moći koristiti besplatan parking na ŠRC Korana odakle ih, od 18 h do ponoći do centra i natrag, prevozi besplatna autobusna linija.

U fokusu 34. Dana piva su dobra zabava, ali i očuvanje okoliša. Stoga se pivo tijekom održavanja festivala toči u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala, a za 10 vraćenih čaša posjetitelji festivala dobit će besplatno pivo. Snažan naglasak i ove će se godine staviti na odgovornu konzumaciju alkohola te na kampanju podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne smiju konzumirati alkohol. Na to će podsjećati i „Ja sam 18+“ narukvice koje će se dijeliti na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića.

Na Danima piva, EU digitalna COVID potvrda potrebna je samo u neposrednoj blizini pozornice, dok posjetitelji koji program budu pratili izvan ograđenog prostora na kojem nisu dužni imati EU digitalnu potvrdu, no dužni su poštivati propisane epidemiološke mjere. Za posjetitelje koji je ne posjeduju grad Karlovac organizirao je brzo antigensko testiranje po cijeni od 100 kuna na dvije lokacije: od 12 do 17 sati na prostoru nekadašnje vojane Luščić, a od 17 do 21 sat na samoj lokaciji Dana piva.

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. Karlovačko je generalni sponzor Dana piva, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći i na Facebook i Instagram profilima manifestacije.

Organizator

Sponzori